Wij zijn dol op klimaatverandering!

Meer lezen over werkplekken

Bij All Office Kuipers zijn we dol op klimaatveranderingen, en dan hebben we het niet over het weer. Wij zijn dol op een verandering van het werkklimaat. Een prettige kantoorinrichting vol inspiratie voor de medewerkers heeft veel voordelen die in grote lijnen wel bekend zijn. Een gezond werkklimaat kan een groot voordeel opleveren in de strijd voor talenten op de arbeidsmarkt.

De basisvoorwaarden van een werkplek

Tegenwoordig willen medewerkers allerlei voorwaarden waaraan hun werkplek moet voldoen. Dit is zeker het geval met een bedrijf vol millennials. Echter zijn er ook basisvoorwaarden die gelden voor elke werkplek. Dit komt voor een groot deel voort uit wat medewerkers juist niet willen zien op de werkvloer. Te veel geluid, een verkeerde temperatuur en stank zorgen voor de meeste irritatie onder de medewerkers. En dan kunt u de mooiste kleuren op de werkplek aanwezig hebben, maar daar komt u niet ver mee in die situatie. Wanneer de basisbehoeften zijn behandeld kunnen de andere zaken aan bod komen.

Niet alleen productief maar ook vrolijk

De bedrijfscultuur bevat belangrijke elementen maar de inrichting van de werkplek is ook van groot belang. Ook in dit opzicht wordt een grote mate van openheid en transparantie gewaardeerd. Heldere en frisse kleuren in combinatie met de aanwezigheid van planten en een aangename geur zorgen voor veel vrolijke medewerkers. Daarnaast zal de productiviteit van de medewerkers aanzienlijk stijgen, iets wat niet bepaald onbelangrijk is. Hierdoor wordt er ook nog eens budget vrijgemaakt voor ergonomische voorzieningen als een zit-sta bureau, bureaustoelen en zelfs deskbikes. De laatste decennia is het optimaliseren van de werkplek uitgegroeid tot een heuse wetenschap.

Inventarisatie van de werkplek

Voor jongeren kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om ruimtes te creëren die zij herkennen. Dit kunnen ruimtes zijn die lijken op de universiteit of hogeschool met een groot licht en een moderne uitstraling. Daarnaast kan er veel variatie aanwezig zijn in de werkplek door middel van aparte loungeruimtes of plekken waar de concentratie optimaal benut kan worden. Op die manier kan iedereen zijn of haar werkplek vinden. Wij zijn bij All Office Kuipers op de hoogte van alle ins en outs. Zo begeleiden wij klanten van werkplekinventarisatie tot en met de uiteindelijke levering en inrichting. Er is echter één gevaar voor bedrijven die thuiswerken stimuleren met zo’n werkplek. De medewerkers zullen in de rij staan om aanwezig te kunnen zijn op de werkplek.