Werkplekken

Het belang van goede werkplekken

Voor veel mensen zijn werkplekken een omgeving waar ze rond de acht uur per dag doorbrengen. Het is daarom vanzelfsprekend dat het een comfortabele omgeving moet zijn zowel fysiek als mentaal. Bij Kuipers Kantoorinrichting beschikken we daarom niet alleen over kantoormeubilair dat er goed uitziet maar ook nog eens ergonomisch verantwoord is. Werkplekken variëren en tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten werkplekken te onderscheiden.

Verschillende soorten werkplekken

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende soorten werkplekken met verschillende bedrijfsculturen en kantoorinrichtingen te benoemen. De meest besproken werkplek van de afgelopen tijd is toch wel de flexwerkplek.

Flexwerkplek

Bij deze typen werkplekken is het gebruikelijk dat er niemand een vaste plek heeft en iedereen bij aankomst mag gaan zitten waar hij of zij wilt. Hierdoor ontmoet je sneller nieuwe mensen en wissel je van werkomgeving wat een eventuele sleur tegen kan gaan.

Een ‘speels’ kantoor

Andere werkplekken die we steeds vaker tegenkomen zijn de ‘speelse’ kantoren. Bij deze werkplekken is het gebruikelijk dat er een voetbaltafel, dartbord of ping pong tafel aanwezig is op het kantoor. Bij het welbekende bedrijf Google zijn er zelfs glijbanen aanwezig die als vervanging voor de trap kunnen dienen. De medewerkers kunnen hierdoor op speelse wijze naar beneden glijden. Deze speelse werkplekken zorgen ervoor dat de creativiteit en productiviteit van de werknemers op peil blijft.

Traditionele werkplek

Niet alle werkplekken zijn ervan overtuigd dat een flexwerkplek de beste optie voor het bedrijf is. Deze bedrijven beschikken vaak nog over traditionele werkplekken. Bij traditionele werkplekken zijn vaak lange wandelgangen te vinden met aparte en afgesloten kamers. Dit heeft vaak als gevolg dat er een wat meer individualistische sfeer hangt rond het bedrijf.

De studio

Studio werkplekken zijn vaak half atelier half werkplek. Dit zijn creatieve werkplekken die vaak terug te vinden zijn bij bedrijven die werkzaam zijn in de creatieve industrie, zoals een modebedrijf.

Uw werkplek inrichten

Bent u toe aan een andere inrichting van uw werkplek of begint u met een bedrijf die nog een gloednieuwe werkplek nodig heeft? Bekijk dan ons assortiment en vraag een offerte aan. Indien u nog vragen heeft of benieuwd bent naar wat we precies voor u kunnen betekenen neem dan contact met ons op.

Neem contact op met de specialist