Kantoormeubilair

Kies het juiste kantoormeubilair

De juiste kantoorinrichting van het kantoor is erg belangrijk en bij een goede inrichting hoort ook bijpassend kantoormeubilair. Elk kantoor heeft behoefte aan goed kantoormeubilair. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat het kantoor er een stuk beter uitziet, maar het is ook nog eens erg bevorderlijk voor de gezondheid van de medewerkers. Daarnaast zorgen gezonde medewerkers voor een hogere productiviteit. Kortom, goed kantoormeubilair is gewoon een must voor iedere organisatie.

Kantoormeubilair bevorderd fysieke gezondheid

Het is wijs om bij de aanschaf van kantoormeubilair rekening te houden met uw medewerkers. Veel stoelen zien er prachtig uit door allerlei designer details. Echter, deze stoelen zijn vaak niet gemaakt om acht uur per dag op te zitten. Dit resulteert al snel in medewerkers met rugklachten of pijnlijke schouders. Deze klachten hebben vervelende gevolgen voor uw medewerkers en dus ook voor uw organisatie. Een ergonomische bureaustoel kan ervoor zorgen dat uw medewerkers acht uur lang zonder klachten op dezelfde stoel kunnen doorbrengen. Naast de bureaustoel is ook een goed bureau van belang als het aankomt op de fysieke gezondheid. Een te hoog of te laag bureau kan slecht zijn voor de werkhouding met als gevolg een lastige pijn in de schouders.

Maar ook de emotionele gezondheid

Hierboven is beschreven welke fysieke impact het juiste kantoormeubilair op de fysieke gezondheid van uw medewerkers kan hebben. Maar de emotionele gezondheid kan ook worden beïnvloed met het juiste kantoormeubilair. Het is nu eenmaal een feit dat een groot aantal mensen een flink deel van hun leven zal doorbrengen op een kantoor. Het is dus belangrijk dat een kantoorruimte en het bijbehorende interieur positiviteit opwekt. Om deze positiviteit te creëren is niet alleen het type kantoormeubilair van belang maar ook de plaatsing van de meubels. Bij de inrichting kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden dat bij een bepaalde plaatsing van de bureaus beter kan worden gecommuniceerd.

En tot slot de productiviteit

Het is tussen neus en lippen door al benoemd maar een gezonde medewerker is een stuk productiever dan een ongezonde medewerker. Dit slaat op zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Positieve medewerkers met relatief weinig fysieke gezondheidsklachten zullen zich minder snel ziek melden waardoor het ziekteverzuim daalt.

Tijd voor het juiste kantoormeubilair

Heeft u een kantoor dat wel een upgrade kan gebruiken of heeft u een nieuw kantoor dat nog moet worden ingericht? Vraag dan direct een offerte bij ons aan of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Neem contact op met de specialist