Ergonomische bureaustoel

Een belangrijk onderdeel van een kantoorinrichting zijn de ergonomische bureaustoelen waar de werknemers soms meer dan acht uur op een dag in zitten. Het vinden van de juiste ergonomische bureaustoel is niet altijd even makkelijk. Sommige bureaustoelen ogen wellicht ergonomisch maar voldoen niet aan alle eisen. Bij Kuipers Kantoorinrichting bent u aan het juiste adres als u zeker wilt weten dat de bureaustoelen die u aanschaft ergonomisch zijn. Deze stoelen resulteren al snel in een juiste zithouding voor u en uw werknemers.

De juiste zithouding

Met een juist ingestelde ergonomische bureaustoel neemt u al vrij gemakkelijk de juiste zithouding aan. Het aannemen van de juiste zithouding is niet altijd even makkelijk voor iedereen. Er komen verschillende factoren kijken bij het instellen van de juiste zithouding. De volgende factoren zijn van belang:

De rugleuning

De ergonomische bureaustoel moet zo zijn ingesteld dat u achterin de stoel plaatsneemt met de bolling van de rugleuning in de holte van uw onderrug.

De zithoogte

Daarnaast is de zithoogte van de ergonomische bureaustoel van belang. Beide benen moeten stevig op de grond staan met een gebogen hoek van ongeveer 90 graden. Het is de bedoeling dat de druk van het zitten verdeeld is over het gehele zitvlak. Daarnaast dienen je benen de grond aan te raken. Als dit niet het geval is staat de stoel te hoog ingesteld.

Zitdiepte

Ga goed zitten op je botten die bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat je zo comfortabel mogelijk zit. Er moet een ruimte zijn voor 3 tot 4 vingers tussen de zitting en de knieholte. Wanneer er teveel ruimte tussen zit wordt niet het volledige zitvlak ondersteund. Echter, wanneer de zitting te lang is kunt u onvoldoende gebruik maken van de rugleuning en gaat u automatisch onderuit gezakt zitten.

Armleuningen

Het is van belang dat de schouders worden ontspannen en de armen worden gebogen met een hoek van ongeveer 90 graden. In deze positie dienen de armen goed ondersteunt te worden.

Ergonomische bureaustoelen kopen

Wilt u ervoor zorgen dan zowel uzelf als uw werknemers zo comfortabel mogelijk en zo productief mogelijk aan het werk gaan? Neem dan een kijkje in ons assortiment van bureaustoelen en vraag een offerte aan. Indien u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op met de specialist