Ergonomisch werken

Zoals de naam al aangeeft slaat ergonomisch werken op het toepassen van de ergonomische richtlijnen op de werkvloer. Hierbij kunt u denken aan de correcte werkhouding tijdens het verrichten van werkzaamheden. Bij het horen van de juiste werkhouding denkt men al snel aan het juist instellen van een bureaustoel. En dit is voor een gedeelte waar. De bureaustoel is de basis voor een goede houding en zorgt ervoor dat je niet onderuit gezakt gaat zitten. Echter, ongeacht welke ergonomische bureaustoelen u ook gebruikt, veel zitten blijft ongezond voor uzelf en uw werknemers. Een zit-sta bureau kan ervoor zorgen dat het aantal uren dat u zit wordt verminderd.

Naast het correct instellen van de bureaustoel dient ook het bureau zelf correct te worden ingesteld. Dit is echter wat minder ingewikkeld dan een bureaustoel omdat een bureau simpelweg omhoog of omlaag kan. De armleuningen van een bureaustoel kan je nog zo perfect instellen, maar wanneer het bureau te hoog is ingesteld zal dit alsnog invloed hebben op uw schouders. Er zal spanning op uw schouders komen te staan en de armleuning zullen niet langer hun werk doen. Ergonomisch werken gaat dus verder dan dat.

Zorg voor een goede beleving op het kantoor

Ergonomie is een belangrijke factor voor een veilig kantoor. Echter, zowel de medewerkers als de leidinggevenden hebben een aantal zaken zelf in de hand die kunnen bijdragen aan een prettige beleving op het kantoor. Om te beginnen is het van belang dat er voldoende pauze wordt gehouden. Te weinig pauze kan leiden tot vermoeidheid en maakt een werknemer minder productief. Daarnaast is voldoende afwisseling in het werk van belang bij een prettige beleving op het kantoor. Wanneer iemand acht uur per dag dezelfde handeling verricht op het werk kan die repetitief worden waardoor er ook vermoeidheid op gaat treden. Uiteindelijk wordt de werknemer minder productief. Een factor die de werknemer volledig zelf in de hand heeft is een goede lichamelijke conditie. Wanneer iemand fysiek niet in goede vorm is kan dit leiden tot een verlaging van de productiviteit en wellicht een verhoging van het ziekteverzuim.

Een ergonomisch verantwoord kantoor

Wilt u het beste voor zowel uzelf als voor uw werknemers wat betreft de ergonomie? Neem dan een kijkje op onze pagina over kantoorinrichting. Wij zullen uw kantoor zo inrichten dat de belevenis op het kantoor optimaal is. Indien u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.
‚Äč

Neem contact op met de specialist