Kantoorinrichting

De juiste kantoorinrichting kiezen

Het inrichten van een kantoor is niet altijd een even gemakkelijk project. Er werken in een kantoor veel verschillende mensen met allerlei verschillende smaken en wensen. Daarnaast is er ook nog eens een ruime keuze uit veel verschillende stijlen. Het is daarom bij het kiezen van een kantoorinrichting en de werkplekken van belang dat er waarde wordt gehecht aan de huisstijl. De uitstraling van de kantoorinrichting moet immers aansluiten op het gewenste imago van de organisatie. Bij Kuipers kantoorinrichtingen beschikken we daarom over een breed aanbod aan kantoormeubelen.

Waar moet je op letten bij een kantoorinrichting?

Zoals eerder gezegd vergt het samenstellen van de juiste kantoorinrichting veel tijd maar dit betaald zich dubbel en dwars terug wanneer de kantoorinrichting er eenmaal staat en goed tot zijn recht komt. Bij Kuiperskantoorinrichting denken we met u mee vanaf het begin tot aan het eind.

Voldoende ramen in het kantoor

Om te beginnen moet er genoeg openheid aanwezig zijn in het kantoor. Een kantoorruimte met weinig ramen en openingen kan verstikkend werken en zelfs leiden tot minder productieve werknemers. Daarnaast zorgen ramen ervoor dat het kantoor een stuk ruimer en meer toegankelijk eruitziet. Het nadeel is echter dat veel open ruimtes zorgen voor minder privacy. Maar bij een tactische kantoorinrichting is dit geen enkel probleem.

De juiste verlichting doet wonderen

Bij een goede kantoorinrichting is ook de juiste verlichting van groot belang. Goede verlichting zorgt ervoor dat het meer ruimtelijk aanvoelt. Verder houdt het ons scherp en kan het eventuele hoofdpijn na een lange kantoordag voorkomen. Zo is een sfeerlamp misschien leuk voor de uitstraling maar een witte verlichting aan het plafond zou een stuk bevorderlijk zijn voor de werknemers. Verlichting aan het plafond zorgt er ook nog eens voor dat er meer ruimte op het kantoor aanwezig is omdat de lamp niet snel in de weg zal staan.

Gebruik kleuren in de kantoorinrichting

Het gebruik de juiste kleuren bij het inrichten van uw kantoor. Er zullen weinig mensen blij worden van kantoren die overal dezelfde kleur hebben. Het is namelijk zo dat kleuren invloed hebben op de emoties van mensen. En zoals u wellicht al kunt raden leiden blije en positieve werknemers tot een stijging van de productiviteit. Echter, het is ook niet de bedoeling dat er een heus regenboogeffect plaatsvindt waarbij elke muur een andere kleur heeft. Zorg voor de juiste kleurbalans. Welke kleuren er precies worden gebruikt is afhankelijk van de huisstijl en de bedrijfscultuur.

Kantoorplanten voor minder stress

De juiste planten op het kantoor zorgen ervoor dat de medewerkers minder gestresst aan het werk gaan. Dat is ook logisch als je er over nadenkt. De mens is niet gemaakt om 8 uur per dag zittend op een kantoor door te brengen. Door het plaatsen van planten op het kantoor voelt de aanwezigheid op het kantoor toch nog natuurlijk aan. Daarnaast zorgt voldoende groen ook nog eens voor meer zuurstof op het kantoor. Het is ook mogelijk om de tijd die iemand zittend op het kantoor doorbrengt te verminderen door middel van een zit-sta bureau.

kantoorinrichting

3D impressie kantoorinrichting

Hieronder vindt u een voorbeeld van een eerder project waarbij wij de kantoorinrichting hebben verzorgd.

Tijd voor een nieuwe kantoorinrichting

Bent u van plan een nieuw kantoor in te richten of is uw huidige kantoor toe aan een make-over? Bij Kuipers Kantoorinrichting zorgen we voor een kantoor dat perfect bij u en uw organisatie past. Neem contact met ons op en wij zullen graag de mogelijkheden met u bespreken om samen een prachtige kantoorinrichting te realiseren.

Neem contact op met de specialist