Zit-sta bureau

Waarom een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau is ergonomisch gezien een handige en verantwoord meubilair om toe te voegen aan uw kantoorinrichting. Het zit-sta bureau is zoals de naam al weggeeft een bureau die kan worden versteld tot hoogtes waarbij het mogelijk is om staand te werken. Het meest voordelige zit-sta bureau is de bureautafel met een slinger. Aan deze slinger kan worden gedraaid waardoor de hoogte van het bureau wordt versteld. Echter, beschikken we ook over een elektrisch model waarbij een druk op de knop voldoende is om de hoogte van het zit-sta bureau te veranderen. Een mens is eenmaal niet gemaakt om acht uur per dag te zitten en dit bureau zorgt ervoor dat dit niet langer nodig is op het kantoor.

Zitten is slecht

De mensen is niet gemaakt om te zitten. Wij zijn nu eenmaal van oorsprong jagers en verzamelaars die constant in beweging horen te zijn. De samenleving is echter over de jaren zo veranderd dat zitten bijna onvermijdelijk is geworden. We gaan zittend in de auto naar het kantoor. Op het kantoor brengen we de dag voornamelijk zittend door en ook op de terugweg zitten we weer in de auto onderweg naar huis. Eenmaal thuis aangekomen ploffen we vaak zittend op de bank en voor u het weet ligt u alweer in bed om vervolgens de dag erna precies dezelfde routine aan te houden. Klinkt erg ongezond allemaal en dat is het ook. Zo gaat veel zitten gepaard met obesitas, veroudering, stress en andere nadelige gevolgen. Dit wordt ondersteund door een heleboel wetenschappelijke onderzoeken waar honderdduizenden mensen bij betrokken waren. Benieuwd hoe zo’n zit-sta bureau eruitziet?
Zie hier ons zit sta bureau in actie:

De voordelen van een zit-sta bureau

Zoals eerder genoemd zorgt het zit-sta bureau ervoor dat er een afwisseling mogelijk is tussen het zitten en het staan. Dit neemt de volgende drie voordelen met zich mee.

Verhoogde flexibiliteit

Doordat u of uw collega’s staand werken is het lichaam constant in beweging. Wellicht beweegt u zo nu en dan ook zittend maar deze bewegingen zijn een stuk minder effectief dan wanneer u staand beweegt. Wanneer u staat aan een zit-sta bureau is het hele lichaam erbij betrokken. Vanaf de voeten tot aan de rug, schouders en nek.

Verlaagt het risico op overgewicht

Doordat u dus meer beweegt tijdens het staan dan tijdens het zitten verbrand u ook meer calorieën. Dit helpt bij het afbreken van suikers en vetten.Hierdoor wordt het risico van zwaarlijvigheid verminderd. Staand werken is nu eenmaal zwaarder voor het lichaam.

Verhoogd het concentratievermogen

Staand werken verbrand meer calorieën en helpt om het bloed efficiënter te laten circuleren. Doordat er sprake is van een betere doorbloeding nemen de hersenen meer zuurstof op. Dit heeft als het gevolg een verhoging van het concentratievermogen.

Een zit-sta bureau kopen

Heeft u het beste voor met zowel uzelf als uw werknemers en bent u opzoek naar een bureau waar zowel zittend als staand aan gewerkt kan worden? Vraag dan bij ons een offerte aan of neem contact met ons op indien u nog vragen heeft.

Neem contact op met de specialist