Buitenhuis Bouwgroep

“We hebben het de interieurleverancier niet makkelijk gemaakt”

Op de drempel van kerst 2019 heeft Bouwgroep Buitenhuis haar intrek genomen in het oude Boretti-pand aan de De Dollard 17C in Watergang. Hoewel hemelsbreed maar tweehonderd meter verwijderd van de oude locatie, stap je meteen bij binnenkomst een heel andere wereld binnen. Alles ademt duurzaamheid uit, van steigerhouten plafondpanelen tot stoelen gemaakt van gerecyclede PET-flesjes. Het nieuwe pand is dankzij alle inspanningen het eerste energieneutrale bedrijf in de gemeente Waterland met bestaande bouw.

De hand van directeur Willem Breedijk is goed zichtbaar

Althans voor wie hem een beetje kent. Willem is eigenzinnig en heeft een uitgesproken mening wat zich op diverse manieren in de indeling en uitstraling vertaalt. Daar weet leverancier All Office Kuipers in de persoon van Casper van Blijderveen inmiddels alles van. “Het eisenpakket van Willem was best pittig”, licht Casper toe. “Ook was vrij snel duidelijk dat hij de regie in handen wilde houden met een uitgebreide en goed doordachte plattegrond van de gewenst indeling. Inclusief een flinke plantenwand. Daarbij had hij, heel verstandig, vooraf al onderzocht welke materialen en meubilair überhaupt gerecycled beschikbaar waren. Dat is dan weer het voordeel dat je als bouwbedrijf hebt. Zo had hij zijn hand weten te leggen op enkele gebruikte panelen. Die zijn zelfs leidend geworden voor de uiteindelijke indeling en omvang van de verschillende ruimtes.” Benieuwd naar hoe het conceptontwerp eruitzag? Bekijk hem hier.

Harmonieus geheel

De plattegrond werd door Casper voorgelegd aan de huisarchitect van All Office Kuipers. Dat ontwerp sprak Willem erg aan en werd voor een groot deel overgenomen. Volgens Willem was er vanaf het eerste contact, begin mei vorig jaar, meteen een klik met All Office Kuipers en Casper.

Willem zegt hierover het volgende: “Leveranciers willen doorgaans niets liever dan dat hun totale concept en de meubels die zij voor ogen hebben 1-op-1 worden overgenomen. Dat zal in veel gevallen ook de voor hen meest rendabele oplossing zijn. Toen Casper in de gaten kreeg dat wij lang niet alles nieuw zouden aanschaffen, is hij daar heel goed en constructief mee omgegaan. Niks door de strot proberen te duwen, maar goed naar onze wensen luisteren en met alternatieven komen. Dat hebben ze dusdanig goed gedaan dat het uiteindelijke resultaat toch een zeer harmonieus geheel is geworden. Wat ze wel geleverd hebben, waaronder zit-sta-bureaus en genoemde gerecyclede stoelen, is zeker niet het goedkoopste maar wel van topkwaliteit.”

Stoelen en ruimte virtueel matchen

Een belangrijk deel van het meubilair komt van de Duitse fabrikant Interstuhl. Volgens accountmanager Norbert van Asselen houdt kwaliteit niet op bij het product zelf. “Mensen als Willem begrijpen dat iets in aanschaf weliswaar iets duurder kan zijn, maar wel veel langer meegaat en daardoor zelfs goedkoper kan uitpakken. Te meer omdat onze designers wel weten hoe je iets een tijdloos tintje kan meegeven. Met het oog op die levensduur en het comfort van de gebruikers geven we ook altijd een uitgebreide instructie op locatie. Daarnaast komen we om de paar jaar weer terug voor onderhoud aan het meubilair. Om er zeker van te zijn dat al het meubilair perfect aansluit bij het interieur kunnen we bij Interstuhl trouwens met een eigen app, en een foto van het bewuste interieur, al onze producten virtueel in iedere omgeving plaatsen. Zo konden we ook de kleur van Willems huisstijl perfect met onze stoelen matchen.”

Huiselijke sfeer

Duurzaamheid gaat bij Buitenhuis beduidend verder dan het milieu. Ook het personeel komt ruimschoots aan haar trekken. Willem: “Je medewerkers zijn het grootste deel van de dag met hun werk bezig. Dat kunnen ze bij ons in een ontspannen en zelfs huiselijke sfeer doen. Met name de keuken voelt alsof je gewoon thuis bent en het vele groen ademt diezelfde sfeer uit. Je hebt dankzij het vele glas in feite vanaf elke plek op kantoor zicht op het geheel, zonder dat je last van elkaar hebt. Dat is te danken aan de geluiddemping middels onder meer houten panelen aan plafond en akoestische spray. Iedereen mocht bovendien zelf bepalen waar en bij wie hij of zij ging zitten. De afdelingen zitten daardoor verspreid door het pand. Het voordeel daarvan is dat iedereen met iedereen in contact komt en dat bevordert de dynamiek in ons bedrijf.”

Bekijk hier de rest van de afbeeldingen in deze galerij om een goede impressie te krijgen van het behaalde resultaat!

Ook een nieuwe kantoorinrichting?

Bent u van plan een nieuw kantoor in te richten of is uw huidige kantoor toe aan een make-over? Bij Kuipers Kantoorinrichting zorgen we voor een kantoor dat perfect bij u en uw organisatie past. Neem contact met ons op en wij zullen graag de mogelijkheden met u bespreken om samen een prachtige kantoorinrichting te realiseren!