Stilte werkplekken

Voldoende stilte op de werkplek is erg belangrijk. Zeker bij kantoren waar werkzaamheden worden verricht waar veel concentratievermogen voor nodig is. Stilte werkplekken zorgen ervoor dat medewerkers in alle rust kunnen vergaderen of werken. Iets wat zeker niet mag missen in uw kantoorinrichting. Benieuwd naar hoe zo’n stilte werkplek voor vermindering van geluidsoverlast zorgt?

Hoe werken stilte werkplekken?

Stilte werkplekken hebben geen last van alle ruis die eromheen plaatsvindt. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van akoestiek. Wanneer er wordt gesproken over akoestiek bedoelen we de invloed die een ruimte heeft op het geluid en de nagalm van het geluid. We zijn ons er niet direct van bewust maar in iedere ruimte is de akoestiek anders. Doordat deze akoestiek bij stilte werkplekken op een bepaalde wijze is ingericht kan er gemakkelijker communicatie plaatsvinden.

Akoestiek gaat over het absorberen en reflecteren van geluid. Mensen nemen geluid waar als trillingen in de lucht. Dit geluid kan afkomstig zijn van diverse bronnen. Een bureaustoel die heen en weer rijdt of een collega die aan het bellen is met een klant. Dit inkomend geluid weerkaatst tegen de wanden van de stilte werkplekken. Hoe hard het geluid uiteindelijk weerkaatst is afhankelijk van het absorberende vermogen van de wanden en de vloeren. De wanden van stilte werkplekken zullen de inkomende geluidstrillingen grotendeels absorberen. Dit levert diverse voordelen op als:

  • Leid niet langer collega’s af
  • Word niet langer afgeleid door collega’s
  • Meer privacy
  • Uiteindelijk een stijging in productiviteit

Stilte werkplekken

Een stijging van de productiviteit

Wanneer er teveel geluidsoverlast is in een omgeving kan dit leiden tot concentratieverlies. Hierdoor komen de capaciteiten van een medewerker minder goed tot zijn recht en dat is natuurlijk spijtig. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat langdurige blootstelling aan hard geluid slecht is voor de gezondheid. Dit kan gevolgen hebben als:

  • Stress
  • Evenwichtsproblemen
  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen

Volgens de nieuwe wetgeving Wet Milieubeheer en Arbo-wet is het zelfs verplicht om oplossingen voor geluidsoverlast te vinden. Kortom dragen stilte werkplekken bij aan de gezondheid en productiviteit van de medewerkers.

Stilte werkplekken bij Kuipers Kantoorinrichting

Heeft u de behoefte aan stilte werkplekken waar u gerust kan overleggen en geen last heeft van geluidsoverlast op het kantoor? Dan zijn onze stilte werkplekken precies wat u zoekt! Heeft u nog vragen of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op met een specialist