Heeft u al kabelmanagement? Voor de draad ermee!

 
 
Het is natuurlijk niet netjes, maar je zou eens onder de bureaus van een willekeurig kantoor moeten kijken. Wat je daar soms tegenkomt tart elke beschrijving. Vaak is het trouwens al van afstand zichtbaar: een wirwar van snoeren en kabels die iets weg heeft van een survivalparcours. Er zijn betere manieren om fit te blijven, zeker als je net een bak warme koffie in je handen hebt (in de Randstad toepasselijk een bakkie ‘pleur’ genoemd). Om over esthetiek nog maar te zwijgen.

Hippe oplossingen

Kantoorbekabeling is helaas vaak nog – letterlijk en figuurlijk – een ondergeschoven kindje. En dat terwijl uit onderzoek is gebleken dat de kans op een valpartij in een kantooromgeving 2,5 keer zo groot is als op andere locaties. Achter een loshangende of losliggende kabel blijven haken kan naast letsel ook een onvrijwillige pauze veroorzaken, omdat je pc er domweg mee stopt. En anders zorgt een stofzuiger wel voor hetzelfde resultaat. Losse snoeren op een net gedweilde, natte vloer is ook al geen aanrader. En dat terwijl er meer dan genoeg effectieve, zeer betaalbare en zelfs hippe oplossingen voor zijn.

Minder is meer

Het belang van fatsoenlijk en ergonomisch/arbotechnisch wegwerken van kabels en snoeren blijkt alleen al uit de term ‘kabelmanagement’ die sinds enige tijd bestaat. Het is het domein van de tiewraps, kabelklemmen, stekkerblokken, kabelgoten en vloerkanalen. Maar ook van de kabelspiralen, -rupsen, -wormen, -hoezen, -lussen en elektrificatie producten. Bij dat laatste gaat het om, vaak zeer fraai in het bureau geïntegreerde, stroompunten en stekkerdozen. Onder het motto ‘minder is meer’ is nauwelijks snoeren op kantoor natuurlijk nog beter. En ook daar staan de ontwikkelingen niet stil want draadloos opladen van mobieltjes is inmiddels in een stroomversnelling gekomen.

Het is een kwestie van tijd voordat ook laptops draadloos opgeladen kunnen worden. Tot die tijd weet u dus wat u te doen staat. Hulp nodig bij kabelmanagement? Neem dan contact met ons op via info@kuipersprojectinrichting.nl.